Forløb

Procedurer for en Fugekrads opgave

Det første vi gør
Når du har valgt at Fugekrads skal skifte dine fuger, er, det første vi gør, at afdække grundigt. Vi afdækker altid med en kraftig plastikdug, som sikrer at dine vinduer og døre ikke tager skade af kalken fra fugerne. Vi bruger meget energi på at afdækning. Jo bedre vi afdækker desto færre spor sætter vi.

Når vi fræser
Når fugefræseren kører gennem fugerne, så larmer det – det kan ikke undgås. Du skal være opmærksom på, at vi ikke er støjfrie. Både du og dine naboer vil ikke kunne undgå at høre os. Men vi laver kun en opgave ad gangen, derfor er vi hurtigt færdige og støjen bliver derfor ikke en langtrukket plage. Vi informerer dine naboer om, at vi kommer og støjer og støver.

Udskiftning af sten
Når vi omfuger dit hus, kommer vi til indimellem til at beskadige en sten under vejs – det kan vi ikke undgå. Men vi skifter den naturligvis ud som en del af renoveringen. Derudover finder vi altid dårlige sten, som bør udskiftes. Når vi finder mursten, vi mener, bør skiftes, får den et nummer. Sammen med dig gennemgår vi de dårlige mursten, og du vælger hvilke mursten du vil have skiftet. De udvalgte mursten skifter vi til en fast pris pr. sten. Du betaler ikke ekstra for en stengennemgang.

Oprydning
Når man kradser fugerne, så sviner det – desværre! Vi ved, at det er dit hjem og din have vi arbejder i. Vi ved også, at det er der, vi kommer til at lave uorden og forstyrre. Men vi gør alt hvad vi kan for, at du mærker så lidt til os som muligt. Vi rydder op efter os, men vi kan ikke slette alle spor. Langs huset vil man ikke kunne undgå et stillads, har man blomsterbede eller bare græs langs murerne, vil det blive trykket fladt. Du skal regne med at stilladset fylder en meter til halvanden ud fra husets mur. Det vil også støve – selvom vi altid bruger støvsuger. Og støvet kan vi ikke fjerne fra græsset eller jorden. Vi fuger med rene naturprodukter. Mørtel består sand og kalk, så det kan aldrig skade jorden. Det ligger os meget på sinde, at din kontakt med os bliver så god som muligt – det kræver blandt andet at vi er gode til at rydde op efter os.

Når fugerne skal skiftes, dukker der noget ekstra op
Det er ikke kun fugen, der bliver slidt af vejr og vind. Sålbænke, sokler og silikonefuger rundt om vinduer og døre, får samme hårde medfart af tidens tand. Det kan også være nødvendigt at skifte en sålbænk, pudse lidt på soklen og lægge en ny silikonefuge fuge rundt om vinduet. Alt sammen er det opgaver vi er i stand til at løse som en del af den samlede opgave.